Kulturní dům

Chystá se nový festival komorní hudby: Pódium NMNM

/ Veronika Teplá

O tom, že Nové Město je nejenom centrem sportu, ale i kultury není pochyb. V roce 2017 bylo díky velkému úsilí několika nadšenců z veřejné sbírky …

Chystá se nový festival komorní hudby: Pódium NMNM

O tom, že Nové Město je nejenom centrem sportu, ale i kultury není pochyb. V roce 2017 bylo díky velkému úsilí několika nadšenců z veřejné sbírky zakoupeno nové koncertní křídlo do Horácké Galerie. Již během této aktivity jsme věděli, že zakoupením tohoto krásného nástroje to nekončí, ale začíná. Kromě očekávaného využití – vystupování žáků ZUŠ, doprovody při vernisážích, koncerty a hudební vystoupení například při Nova Civitas jsme chtěli naplnit prostor Galerie něčím zcela novým, něčím, co tu ještě nebylo. Podkroví Galerie totiž poskytuje neopakovatelný „genius loci“, který by ve spojení se špičkovým hudebním přednesem mohl přinést nečekaně intenzivní zážitek. V loňském roce jsme nad touto možností opakovaně diskutovali, radili se a promýšleli, jak bychom to chtěli udělat, jaké umělce pozvat, jaká by byla forma i vize celého projektu. Hledali jsme také podporu jak u vedení Horácké Galerie, tak i u vedení Nového Města. U obou institucí jsme byli přijati s velkým nadšením a podporou. To nám dodalo odvahu a nyní již víme co chceme. Letos na podzim začne žít svůj život nový festival komorní hudby, pojmenovaný PÓDIUM NMNM. Chtěli bychom v každé sezoně představit ve čtyřech či pěti koncertech špičkové umělce evropského i světového formátu. Dramaturgem festivalu je prof. Luděk Šabaka, pedagog plzeňské konzervatoře. S jeho přispěním jsme získali kontakty na skvělé interprety, kteří přivezou VELKOU HUDBU do malého města. Koncerty budou rozděleny do podzimní (v této sezoně koncerty dva) a jarní (opět dva koncerty na jaře 2020) části. Bližší informace o účinkujících, termínech konání jednotlivých koncertů atd. naleznete na našem webu www.podiumnmnm.cz a také na facebookových stránkách.
Vstupenky na festival jsou již v prodeji, zakoupit je můžete prostřednictvím služby smsticket přímo na webových stránkách festivalu nebo v Informačním centru na Vratislavově náměstí v Novém Městě na Moravě.

tancirna-2019-2020nkz-odkazy-plesy-2024-bilaszif-leadermedin_logo